Rustig, mooi en mindful leven – Lifestyle blog

Kerst zandkoekjes met chocolade en sprinkles

Het is bijna Kerst, en wat zorgt er nou voor meer gezelligheid in huis dan het bakken van heerlijke zandkoekjes? Het recept voor zandkoekjes is al eeuwenoud, maar blijft een klassieker die altijd in de smaak valt. Dit keer heb ik ze extra feestelijk gemaakt door ze te versieren met gesmolten chocolade en sprinkles, waardoor ze perfect passen bij de feestdagen. Ze smaken heerlijk bij een kop warme thee of chocolademelk en zijn ook leuk om cadeau te geven! Lees verder voor het recept en ontdek hoe je deze feestelijke koekjes zelf kunt bakken.

Bekijk hier de vlog bij dit artikel waarin ik de Kerst zandkoekjes met chocolade en sprinkles bereid.

Ingrediënten zandkoekjes

  • 125 gram boter in blokjes
  • 200 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel koud water

Benodigdheden

  • Mixer
  • Deegroller
  • Uitsteekvormpje(s)
  • Bakplaat

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, boter en de eierdooier in een kom. Mix de ingrediënten tot ze kruimelig zijn.
  2. Voeg een eetlepel water toe en kneed het deeg verder met je handen tot er een stevige bal vormt.
  3. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het een half uur in de koelkast om koud te worden. Zo gaat het uitsteken van de vormpjes makkelijker.
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en rol het deeg uit op een bebloemde ondergrond.
  2. Steek de vormpjes naar keuze uit en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes vervolgens in 15 minuten goudbruin.
  3. Laat de koekjes even afkoelen en begin met het smelten van de chocolade. Doe de stukjes in een kom bovenop een pan en verwarm au bain marie.
  1. Breng de gesmolten chocolade aan op de koekjes. Dit kan met de pollepel, maar ook met een gewone kleine lepel of een spuitzak als je heel precies wilt werken.
  2. Breng de sprinkles aan naar keuze. Ik vond het zelf leuk om de koekjes allemaal een eigen unieke versiering te geven.
  3. Leg de koekjes even in de koelkast zodat het chocolade kan afkoelen en hard kan worden. Smullen maar!

Goed voelen, mooi zijn! Een mooi, gezond en gelukkig leven is mijn persoonlijke missie. Door slow living en mindfulness te omarmen leef ik nu een vreugdevol leven. Bekijk mijn slow living vlogs via Youtube en volg Slow&Cosy via Instagram en Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *